Anna et André Durrmann Frankrike Alsace- Andlau

Byn Andlau grundades på 800-talet kring ett kloster. En by som har en ganska liten vingårdsareal, med endast 86 hektar uppodlade Läs mer om Andlau här eller om grand cru områden i Andlau på Alsace officiella hemsida

Vingårdarna ligger inklämda i dalen. Geologin är minst sagt intressant och de tre Grand Cru-lägena ligger olika bergarter.

André Durrmann tog över från sin far 1979. Efter en omvandling till ekologisk vinodling började man också med med att inte tillsätta svavel i vissa av sina buteljeringar.

I vingården annat använder man bland annat ett uppbindningssystem (Lyre-uppbindning) för “lyfta” upp vinrankorna från marken. Detta för att ge druvorna tillgång till mer solljus. Man låter marken stå med ogräs mellan vinstockarna tills efter skörd, då man tar in familjens fårbesättning. Fåren rensar upp och man förbereder vingården inför nästa säsong.

Durrmanns planterar träd i vingården. Syftet att är att både erbjuda skydd till vinstockarna och att undvika monokultur. Olika sorter planteras, t.ex. mandel, körsbär och ek, som får växa till cirka åtta till tio meter höga. Det finns också fåglar som bor i trädkronorna.

Durrmanns gör ett stort utbud av viner från sina sju hektar, vissa årgångar närmar det sig trettio viner plus eaux de vie. Det här är en producent som arbetar mestadels naturligt (de enda medel som används är koppar och svavel, men i nivåer som är mycket mycket låga).

Durrmann producerar viner med härlig syra och som “anses” vara prisvärda.

Man kan läsa mer om Durrmanns här eller på denna blog, där en hel del av informationen är hämtad:

Vi startar om med sikte på leverans sen maj, tidig juni. Håll utkik efter några få tillgänglig PetNat..

“Anna och André Durrmann firma är från 1979 och producerar 20.000 i många olika buteljeringar. Huset har drivits ekologiskt sedan 1998. Arbetet får beskrivas som minst sagt naturligt, bl.a. planterar man träd i odlingarna för att ge skugga och skydda mot hagel. Viner med härlig syra och som brukar leverera fint för pengen”


Lagershopen

Vitt, 100% Riesling, Vilda jäststammar, Ej tillgänglig
Vitt, Pinot Blanc, Vilda jäststammar, 12 flaskor i Lager
Vitt, 100% Riesling, Vilda jäststammar, 11 flaskor i Lager
Vitt, 100% Riesling, Vilda jäststammar, 21 flaskor i Lager
Mousserande vitt, Pinot Blanc- Riesling, Vilda jäststammar, 1 flaskor i Lager
Petnat, Pinot Blanc- Riesling, Vilda jäststammar, 16 flaskor i Lager
Petnat, 50 % Pinot Gris et 50 % Pinot Noir, Vilda jäststammar, 23 flaskor i Lager
Vitt, 100% Riesling, Vilda jäststammar, Ej tillgänglig
Mousserande vitt, Pinot Blanc- Riesling, Vilda jäststammar, 2 flaskor i Lager

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: 2021-06-10

Anna et André Durrmann

Address:

Yann, Anna et André Durrmann
11, rue des forgerons
Andlau
Alsace

E-mail: agroecologievin@free.fr