Biomarani Georgia Kakheti

Nu har vi på Fanwine nöjet att presentera Biomaranis viner – en svensk-georgisk vingård från hjärtat av vindistriktet Kakheti i Georgien.

Kokaia familjen som bor i Skåne hörde av sig till Fanwine och frågade om vi ville köra ett projekt för att upptäcka den Georgiska vinkulturen genom Biomaranis viner. Du kan nu boka deras tre främsta viner från deras första buteljering och 2016 års skörd. Du kan dessutom köpa en blandlåda av deras viner, med en unik digital vinprovning tillsammans med familjen Kokaia!

Mer om Biomarani

Med ekologiska viner och tillverkningsprocesser med anor från Georgiens 8,000 år gamla vinkultur, har Biomarani ett unikt fokus på ekologiskt jordbruk, hållbarhet och hantverksviner av hög kvalitet. 

Biomarani grundades 2005, när en stor del av familjen var samlade runt middagsbordet i Georgien. Vid en skål som tillbringades för kärlek, familj och vänskap, uppstod en diskussion om en familjevingård där de kunde tillverka sina egna kvalitetsviner utan några tillsatser. Kokaia familjen från Skåne såg det som en fantastisk möjlighet att förankras med sina georgiska rötter och dela med sig utav landets främsta kulturhistoriska arv – vinet!

Ett par år senare förverkligades drömmen och familjen hittade en fantastisk plats i det härliga georgiska naturområdet, där familj, vänner och bekanta kunde samlas för att fira och njuta av varandras sällskap – med god mat och dryck så klart! Biomarani är beläget i den lilla byn Gulgula och Alazani dalen i Kakheti – landets främsta vindistrikt. 

Biomarani fokuserar på att producera det bästa tänkbara vinet, utan några tillsatser i tillverkningsprocessen. Med en ekologisk EU certifiering och vintillverkning i Qvevri (lerkärl som grävs ner under marken), har vingården hittat en unik niche bland Georgiska viner. 

Följ med på deras resa och boka dina flaskor idag!

0%

flaskor bokade Läs mer


Lagershopen

Kakheti - Georgien, Tsinandali microzon, Ej tillgänglig
Orange, Kakheti - Georgien, Tsinandali microzon, 100% Khikhvi, 12,3%, 35 hl/ha, 171 flaskor i Lager
Orange, Kakheti - Georgien, Tsinandali microzon, 100% Kisi, 13%, 35 hl/ha, 135 flaskor i Lager
Rött, Kakheti - Georgien, Tsinandali microzon, 100% Saperavi, 13,2%, 35 hl/ha, 215 flaskor i Lager

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: datum ej satt

Biomarani

Ekologisk familjevingård från Georgien

E-mail: givi@biomarani.com