Cantine Valpane Italien Piemonte

Egendomen Valpane har funnits sen slutet på 1800-talet. De perfekta solexponerade sluttningarna och den leriga kalkstensjorden var idealiska för att producera utmärkta druvor. Vinerna från Valpane exporterades faktiskt till Belgien och Schweiz och 1898 hade de vunnit guldmedaljen på den internationella utställningen i Dijon och Bordeaux och silvermedaljen i Hamburg och Rom. Farfadern Pietri Giuseppe Arditi visste tidigt att hans syfte på jorden kommer bli att producera vin. Han satte som sitt mål att en dag köpa egendomen Valpane vilket han lyckades med år 1902. Sen dess har familjen Arditi producerat viner av riktigt bra kvalité och nuförtiden är det Pietro Arditi (som fick sitt namn efter sin farfar) som driver vingården framåt med sin passion och talang.

I sin egendom på 10 hektar odlar han barbera-, freisa- och grignolino-viner, alla ekologiskt certifierade sedan 2017, vilket ger en årlig produktion på cirka 70 000 flaskor, som säljs främst i USA, Frankrike och Japan. Hans viner har en unik personlighet som på ett utmärkt sätt berättar historien om en region som är så generös – om du bara tar dig tid att lära känna den.

Pietro har släppt nya årgångar – och även behållt tidigare för er att testa en riktig supervertikal av Piemonte.

En av våra trogna fans Patrik skrev ett önskemål i början av pandemin: “Som världen ser ut nu är det väl bara att så sakteliga komma till insikten att det inte blir någon Italienresa i år… Således större anledning än någonsin tidigare att benyttja sig av Fanwines tjänster. Pietros viner är storslagna, helt personlig stil med massor av ren kraft, grignolino och barbera på en egen nivå. Även en ruché som inte liknar någon annan. Betonglagrat, rent rent, distinkt utmejslad frukt och tydligt ursprung. Jag vet att hela 2019-skörden haglade bort men 17 och 18 borde finnas på flaska nu.” I år blir det hur många Italienresor som helst men det betyder inte att man inte kan shoppa lite vin från soffan 😉

Mer om Cantine Valpanes historia hittar du HÄR

272%

163 flaskor bokade Läs mer


Lagershopen

Rött, Grignolino, Ej tillgänglig

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: June 2022

Rött, Freisa, Ej tillgänglig, flaskor bokade
Rött, Freisa, Ej tillgänglig, 17 flaskor bokade
Rött, Freisa, Ej tillgänglig, 3 flaskor bokade
Rött, Grignolino, Ej tillgänglig, 5 flaskor bokade
Rött, Grignolino, Ej tillgänglig, 29 flaskor bokade
Rött, Grignolino, Ej tillgänglig, 23 flaskor bokade
Rött, Grignolino, Ej tillgänglig, 25 flaskor bokade
Rött, 100% Barbera, Ej tillgänglig, 4 flaskor bokade
Rött, 100% Barbera, Ej tillgänglig, 1 flaskor bokade
Rött, 100% Barbera, Ej tillgänglig, 6 flaskor bokade
Rött, 100% Barbera, Ej tillgänglig, 2 flaskor bokade
Rött, 100% Barbera, Ej tillgänglig, 42 flaskor bokade
Rött, 85% barbera 15% freisa, Ej tillgänglig, 2 flaskor bokade
Rött, 85% barbera 15% freisa, Ej tillgänglig, 4 flaskor bokade

Cantine Valpane

Address:

Cascina Valpane 10/1 – 15039 Ozzano Monferrato (AL) – Italia

E-mail: info@cantinevalpane.com