Château de Bastet Frankrike Rhône

Det känns alltid lite tryggare att köpa vin från en producent vars historia är lika lång som Meghan Markles bröllopsslöja. I detta fallet går Château de Bastets historia så långt tillbaka som till 1600-talet!

Gården köptes på 1930-talet av Jean och Nelly Aubert, farfarsföräldrar till Julie Aubert, som för närvarande äger och driver slottet med sin man Nicolas Richarme. Jean och Nelly var restaurangägare från Lyon och när köpte Château de Bastet hoppades de komma tillbaka till sina rötter. De första uppgifterna om denna egendom är från 1600-talet, och det var ursprungligen en silkesfarm innan den planterades med fruktträdgårdar. Detta var ett riktigt passionsprojekt för de nya ägarna, en passion som har gått i arv från generation till generation. I hjärtat av Château de Bastet finns en 62 hektar stor vingård. Vinrankorna är omgivna av 43 hektar orörd mark där det växer en mängd lokala blommor och växter. Balans och harmoni återspeglas i karaktären och smakerna hos vinerna från Château de Bastet.

1997 tog Jean-Charles Aubert, far till nuvarande ägare Julie, det djärva och framåtanda beslutet att byta över hela gården till biodynamisk vinodling. Jean-Charles kände att kemiska produkter blev mer av ett hinder än en hjälp, och ett tillfälligt möte med den ekologiska pionjären François Bouchet öppnade ett nytt panorama av möjligheter: biodynamiskt jordbruk! Även om han inte var uppfinnaren av denna rörelse, betraktades Jean-Charles ändå av många samtida som en “idealist”, och förlorade ett antal av sina mer konservativa kunder på vägen. Han slösade ingen tid på att introducera sin dotter och svärson för sätten att tillverka biodynamisk vin, och dessa dagar fortsätter de stolt det arbete han startade.

0%

flaskor bokade Läs mer


Lagershopen

Grenache, Syrah, Cinsault, 12,5%, Ekologiskt, Rosé, Ej tillgänglig
40% grenache, 25% syrah, 20% mourvedre, 15% carignan, 14%, Ekologiskt, Ej tillgänglig
80% grenache, 20% syrah, Biodynamsikt, 14%, Rött, Ej tillgänglig
100% Grenache Noir, 14,5%, Biodynamsikt, Rött, Ej tillgänglig
Grenache Blanc, Rousanne, Marsanne, Viognier, 13%, AOP Côtes du Rhône blanc, Vitt, Ej tillgänglig

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: April 2022

Château de Bastet

Address:

 SARL VIGNOBLE DE BASTET
Château de Bastet – 510 Route d’Alès – 30200 SABRAN