Clos De Lôm Spain Valencia

Clos de Lôm är en familjevingård som har ägds av 4 generationer. Ursprungligen var det deras franska förfader S. Dupuy De Lôme som la grunden till vinhuset. 1836 grundade han denna privilegierade plats, där han bestämde sig för att använda sina vinkunskaper till att återställa den franska vintraditionen i spansk format. Resultatet blev enastående: 5 olika viner på spanska druvor med fransk elegans.

Vingårdarna i Clos De Lom ligger i “Valle Dels Alforins”, inom det geografiska område som täcks av den skyddade ursprungsbeteckningen Valencia. “Valle Dels Alforins” sägs ha haft en oavbruten produktion av vin sedan 2500 år tillbaka vilket gör den till ett alldeles unikt vinodlingsområde. Miljöförhållandena skapar ett mycket speciellt kontinentalt klimat med kalla vintrar och varma somrar, med stora temperaturskillnader mellan natt och dag och med ett skarpt inflytande av Medelhavet.

Clos de Lôm Tempranillo och Malvasia har precis fått ett enastående betyg från den berömda brittiske kritikern Tim Atkin som bär titeln “Master of Wine” och är en stor influencer på den internationella scenen.

69%

165 flaskor bokade Läs mer


Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: September 2022

No products found

Clos De Lôm

Address:

Fontanars del Alforins, CV655, km6, 46870 Ontinyent, Valencia, Spain

E-mail: info@closdelom.wine