Clos du Moulin aux Moines Frankrike Bourgogne

Vi är glada att kunna starta om Clos du Moulin aux Moines, denna gång med delvis nya viner.

Clos du Moulin aux Moines har ett arv från munkar som verkade och gjorde vin här för 1000 år sedan. Nu drivs gården ekoligskt sedan den togs äver av familjen Andrieu år 2008. Respekt för naturen, ett målinriktad arbete i vingården, med god kännedom om de olika vingårdarnas och lägens egenskaper. I vinmakandet används bara druvornas naturliga jäster. Sulfit tillsätts inte alls, som i Pinot Noir Nature, eller lite i övriga viner.

Ta er tid att läsa på om Clos du Moulin aux Moines olika viner, vingårdslägen och om hur de gör sina viner.

Mer om Clos du Moulin aux Moines på deras informativa hemsida.

Vår initiativetagare skriver:

“För någon vecka sedan, under ett besök på restaurang Djuret i Stockholm, provade jag en för mig ny Bourgogneproducent som heter Le Clos du Moulin aux Moines. Vinet, deras Pommard 1er Cru Clos Orgelot 2013, imponerade på mig stort. Jag blev nyfiken på producenten och försökte hitta en svensk importör, dock fick jag höra av producenten att de inte har det. I och med att Fanwine hjälpt mig med några andra producenter så kändes det som en bra väg att gå för att se om jag, och andra intresserade, kan få smaka mer av Le Clos du Moulin aux Moines viner.”

Vi kör omstart från 26 augusti

Här är det klassisk mark, byn Auxey-Duresses i Côte de Beaune. Ekologisk och med biodynamiska principer mejslas Pinot Noir vinerna fram. Denna gång tar vi även med deras vita naturvin och mousserande på Aligoté.


Lagershopen

Mousserande vitt, Aligoté, 2 till 3g/l, Ej tillgänglig
Rött, Bourgogne, Pinot Noir, Vilda jäststammar, Ej tillgänglig
Rött, Bourgogne, Pinot Noir, Vilda jäststammar, Ej tillgänglig
Rött, Bourgogne, Pinot Noir, Vilda jäststammar, Ej tillgänglig

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: 2020-10-21

Clos du Moulin aux Moines

Address:

21190 Auxey-Duresses, Frankrike

TitleCategoryDescriptionLink