Clos du Moulin aux Moines Frankrike Bourgogne

Vi är glada att kunna starta om Clos du Moulin aux Moines, denna gång med delvis nya viner.

Clos du Moulin aux Moines har ett arv från munkar som verkade och gjorde vin här för 1000 år sedan. Nu drivs gården ekoligskt sedan den togs över av familjen Andrieu år 2008. Respekt för naturen, ett målinriktat arbete i vingården, med god kännedom om de olika vingårdarnas och lägens egenskaper. I vinmakningen används bara druvornas naturliga jäst. Sulfit tillsätts inte alls, som i Pinot Noir Nature, eller lite i övriga viner.

Vår initiativtagare skriver:

“För någon vecka sedan, under ett besök på restaurang Djuret i Stockholm, provade jag en för mig ny Bourgogneproducent som heter Le Clos du Moulin aux Moines. Vinet, deras Pommard 1er Cru Clos Orgelot 2013, imponerade på mig stort. Jag blev nyfiken på producenten och försökte hitta en svensk importör, dock fick jag höra av producenten att de inte har det. I och med att Fanwine hjälpt mig med några andra producenter så kändes det som en bra väg att gå för att se om jag, och andra intresserade, kan få smaka mer av Le Clos du Moulin aux Moines viner.”

Producentens hemsida är under “renovering” men ni kan läsa mer om vingården här och här. På denna sida kan ni hitta mindblowing matkombos till de flesta vinerna!

0%

flaskor bokade Läs mer


Lagershopen

Mousserande vitt, Aligoté, 2 till 3g/l, Ej tillgänglig
Rött, Bourgogne, Pinot Noir, Vilda jäststammar, Ej tillgänglig
Rött, Bourgogne, Pinot Noir, Vilda jäststammar, Ej tillgänglig
Rött, Bourgogne, Pinot Noir, Vilda jäststammar, Ej tillgänglig

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: Augusti 2022

Clos du Moulin aux Moines

Address:

21190 Auxey-Duresses, Frankrike

TitleCategoryDescriptionLink