Clos Fantine Frankrike Languedoc

Clos Fantine drivs av 2 systrar och en bror. Verksamheten som är cirka tjugo år och som huvudsakligen ligger på appellationen Faugères. En ansenlig del av arealen av Carignan, Cinsault, Grenache, Syrah, Aramon och Mourvedre kommer av vinodlingar äldre än 100år.

Producentens egen beskrivning

Våra vingårdar ligger på en höjd mellan 100 m och 300 m vid Hercyniankedjan. Exponeringen av våra sluttningar är varierad, vilket möjliggör en variation av mogna druvor.

Vi välkomnar från mitten av december till början av april en flock får som betar på våra tomter. Vi klipper hellre än plogar eftersom det är mycket viktigt att klippa när de flesta växter har producerat sina frön.

Först och främst skördas druvorna i 50 kg fat för att respektera deras integritet. Clos Fantine använder macerationstider på 10 till 45 dagar beroende på druvsorten och året. Jäsningen görs tack vare de naturliga jäststammarna som härrör från druvorna och platsen

Alla druvor vinificeras separat och efter 12 månaders ålder monteras vinerna och åldrandet fortsätter sedan 6 till 12 månader eller mer beroende på årgång. Vinerna filtreras inte

Vi har alltid arbetat för att respektera vad naturen har att erbjuda. Naturliga processer öppnar oss för allt fler upptäckter, det är vårt nöje att lyssna, titta, kommunicera med naturen, lämna den energi och styrka att uttrycka sig och överföra sitt budskap.

Således växer våra vinstockar här som alla lokala växter, våra druvor har en balans och erbjuder en juice full av aromer, skrubber men mestadels fri, livlig, rörlig och vild.

Snart i en lagershop!

skuggor_i_skymningen:
“Checka om du får kontakt med Clos Fantine från Faugeres i Languedoc. Naturvin. Drivs av 2 systrar, har ingen hemsida men kanske svarar på mail 😂 Svinbra Syrah, Mourverdre, Cinsault etc. väldigt naturligt och orört som sagt, dessutom med massor av skiffer i jordmånen 👍🏻😋”


Lagershopen

40% Carignan 2018 20 % grenache noir et gris 40% Carignan 2017, 13%, Rött, Betong och glasfiber i varierande längder 6-18 månader, Ej tillgänglig
90 % Carignan 10% grenache, 14%, Rött, Faugeres, 18 months concrete tank 4 months fiberglass tub, Ej tillgänglig
30% Syrah 30 % Carignan 30 % grenache 10% Mourvèdre, 14%, Rött, 0,75l, Faugeres, 18-24 months on concrete vat, Ej tillgänglig

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: datum ej satt

Clos Fantine

Address:

34480 Cabrerolles, Frankrike

Phone: +33 4 67 90 20 89

E-mail: corine.andrieu@laposte.net