Fink & Kotzian Österrike Niederösterreich

“Do you want to have the vineyards? You can have them, if you want, my daughter just told me, that she´s not carrying on“ sa Rudi Neuhold, ägaren till vingården, till Christian för några år sen. Dessa ord kunde Petra och Christian bara drömma om. Sen 2013 har de drivit vingården och spårat ur totalt, på ett bra sätt såklart. De har gått från att producera 2 olika cuveer till 14, från att odla 2 druvsorter till 10 olika. 🍇


Petra, Christian och sonen Leopold är en ambitiös och driven familj som verkligen brinner för vintillverkning. Först lärde de sig grunderna i vintillverkning under vingen av f.d. vinmakaren Rudi. Sen tog de också varje chans att få mer kompetens och kunskap – från praktik i välkända österrikiska vingårdar till kurser i beskärning av vinstockar av Simonit & Sirch i Neapel, Italien.


På deras cirka 9 hektar har de ett förhållningssätt att arbeta så nära de kan komma att lyssna på vingårdens fysik. Inga insekticider, inga ogräsmedel. I källaren följer de med sina viner, snarare än att tvinga dem i en viss riktning. “We work with heart and soul and our wines they do the rock´n´roll”.

123%

74 flaskor bokade Läs mer


Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: July

No products found

Fink & Kotzian

Address:

Gauderndorf 40
A-3730 Eggenburg