Jérôme Arnoux Frankrike Arbois

2020-01-15 – Producenten hänvisar till en annan handlare med exklusivitetskrav. Ni hittar Jerome Arnouxs kontaktuppgifter nedan.

“Jérôme Arnoux. Han är från början självlärd och har många års erfarenhet som vinmakare, bl.a. 10 år som assisterande vinmakare hos Tissot. Numer är han delägare i Arbois äldsta källare och har även börjat göra vin under eget namn. Han arbetar med spontanjäsning och försiktig svavling och gör flera olika viner: alltifrån lätta, röda vins de soif, till en lite mer ambitiös pinot; upptoppade och oxidativa vita. Jag har själv bara provat hans upptoppade chardonnay som bjöd på fin juratypicitet, en del kraft och bra spänst, men skulle gärna prova vidare i portföljen.”

Vi tackar vår initiativtagare och konstaterar att det finns ett brett och spännande utbud från Jerome att “prova vidare”

0%

flaskor bokade Läs mer


Lagershopen

50% Pinot Noir 50% Chardonnay, Mousserande vitt, Ej tillgänglig
"Another typical Jura variety. Aged for 12 months in cask", Trousseau, Rött, Ej tillgänglig
"Nice wine for a first approach of oxidative wines typical of our region.", 70% Chardonnay 30% Savagnin, Vitt, 13%, 1 flaskor i Lager
"Blanc de Noir, beautiful aromatic finess, to be discovered!", 100% Pinot Noir, Mousserande vitt, Ej tillgänglig
"Hand-harvested, unfiltered, 100% Pinot Noir aged in oak casks for 12 months, a Burgundy style in the Jura.", 100% Pinot Noir, Rött, Ej tillgänglig
Clay and limestone soil. Fermentation and barrel aging for 12 months., Vitt, 100% Chardonnay, Ej tillgänglig
"Aged 60 months on the lees. Zero Dosage to disgorgement.Let yourself be surprised!", 100% Chardonnay, Mousserande vitt, Ej tillgänglig
"2 ½ years development under flor, notes of nuts and curry. Oxidative wine.", Savagnin, Oxidative, 1 flaskor i Lager
"2 ½ years development under flor, notes of nuts and curry. Oxidative wine.", Chardonnay - upptoppat med Fine du Jura och kryddor, Likörvin, 0,75l, Ej tillgänglig

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: datum ej satt

"(vieilles vignes), manual harvest, fermentation and aging in barrels during 12 months of which 15% new", Vitt, 100% Chardonnay, Ej tillgänglig, flaskor bokade
"Aging 80% in vats and 20% in barrels, fresh and very fruity wine", Vitt, 100% Chardonnay, Ej tillgänglig, flaskor bokade
"Red wine with a light color, perfect with smoked charcuterie. To drink within 2 years. Unfiltered", Pinot Noir, Poulsard, Trousseau, Rött, Ej tillgänglig, flaskor bokade
"South-East exposure, clay soil. Maturing 10 months in vats. One of better that I ever did.", Poulsard, Rött, Ej tillgänglig, flaskor bokade
"Aged for 20 months in oak barrels with 'ouillage'. Unoxidixed", Savagnin, Vitt, Ej tillgänglig, flaskor bokade
"Another style of Savagnin, unoxidised. Aged in vats, wine to drink young, surprising!", Savagnin, Vitt, Ej tillgänglig, flaskor bokade

Jérôme Arnoux

Address:

Le Cellier des Tiercelines
6 rue Mercière
39600 Arbois
France

E-mail: vins.ja@orange.fr