Manuel Marinacci Italien Piemonte

– Jag vill göra viner som är sådana att när man druckit ur en flaska vill man öppna en till.

Det verkar som om Fanwines pionjärer hittar vinmakare som gillar vin som kan drickas. Paolo från Caparsa ser gärna att hans vin är gjort hälsomsamt eftersom han dricker en liter om dagen. Manuel Marinacci poängterar drickvänligheten i vinet han gör.

Vi tackar Anders Källberg för denna önskning som låter oss utforska klassiska druvor från sydligaste delen av Barbaresco i Piemonte.

Dolcetto och Barberan drickes lagom nu och ett par år framåt. Barbaresco är ett vin som visserligen kan njutas nu, men som definitivt vihar något att visa upp efter ett par år i källaren.

155%

155 flaskor bokade Läs mer


Lagershopen

Vilda jäststammar, Dolcetto d'Alba, stålfat, 14,5%, Ej tillgänglig
Vilda jäststammar, Langhe Rosso, stålfat, 14,5%, Ej tillgänglig
100% Barbera, Vilda jäststammar, Barbera d’alba, 12-18 månader stålfat, 0,75l, Ej tillgänglig
100% Nebbiolo, Vilda jäststammar, Barbaresco DOCG, 2-3år på ekfat, 0,75l, 19 flaskor i Lager
100% Nebbiolo, Vilda jäststammar, Barbaresco DOCG, 2-3år på ekfat, 0,75l, 5 flaskor i Lager

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: datum ej satt

100% Nebbiolo, Vilda jäststammar, Barbaresco DOCG, 2-3år på ekfat, 0,75l, Bokningsbar, 84 flaskor bokade
100% Barbera, Vilda jäststammar, Barbera d’alba, 12-18 månader stålfat, 0,75l, Bokningsbar, 35 flaskor bokade
Vilda jäststammar, Dolcetto d'Alba, stålfat, 14,5%, Bokningsbar, 17 flaskor bokade
Vilda jäststammar, Langhe Rosso, stålfat, 14,5%, Bokningsbar, 19 flaskor bokade

Manuel Marinacci