Manuel Marinacci Italien Piemonte

– Jag vill göra viner som är sådana att när man druckit ur en flaska vill man öppna en till.

Det verkar som om Fanwines pionjärer hittar vinmakare som gillar vin som kan drickas. Paolo från Caparsa ser gärna att hans vin är gjort hälsomsamt eftersom han dricker en liter om dagen. Manuel Marinacci poängterar drickvänligheten i vinet han gör.

Vi tackar Anders Källberg för denna önskning som låter oss utforska klassiska druvor från sydligaste delen av Barbaresco i Piemonte.

Dolcetto och Barberan drickes lagom nu och ett par år framåt. Barbaresco är ett vin som visserligen kan njutas nu, men som definitivt vihar något att visa upp efter ett par år i källaren.

Ny årgångar med Barbaresco 2016 finns att boka från 16/11-2020/strong>

Roligt att kunna erbjuda första Barbaresco producenten på Fanwine. Läs mer om Manuel Marinacci på bloggen Auzine där vår pionjär Anders Källberg berättar mer om Manuels viner.


Lagershopen

Vilda jäststammar, Dolcetto d'Alba, stålfat, 14,5%, Ej tillgänglig
Vilda jäststammar, Langhe Rosso, stålfat, 14,5%, Ej tillgänglig
Vilda jäststammar, Langhe Rosso, stålfat, 14,5%, 27 flaskor i Lager
100% Barbera, Vilda jäststammar, Barbera d’alba, 12-18 månader stålfat, 0,75l, Ej tillgänglig
100% Barbera, Vilda jäststammar, Barbera d’alba, 12-18 månader stålfat, 0,75l, 46 flaskor i Lager
100% Nebbiolo, Vilda jäststammar, Barbaresco DOCG, 2-3år på ekfat, 0,75l, 11 flaskor i Lager
100% Nebbiolo, Vilda jäststammar, Barbaresco DOCG, 2-3år på ekfat, 0,75l, 18 flaskor i Lager
100% Nebbiolo, Vilda jäststammar, Barbaresco DOCG, 2-3år på ekfat, 0,75l, 2 flaskor i Lager

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: datum ej satt

Vilda jäststammar, Dolcetto d'Alba, stålfat, 14,5%, Bokningsbar, flaskor bokade

Manuel Marinacci