Pionjären som önskade detta projekt – beskriver sitt intresse för producenten.
“Producenten jobbar med Claudio Plessi som jag är väl förtrogen med….Old school och småskalighet är ledorden…. Är väldigt nyfiken på de olika pignoletto (bl a en vit frizzante..) och barbera man gör .”
Nedan kan ni läsa deras egen beskrivning av deras verksamhet och vinskapande.
“Our company was established in 1988 acquiring 5 Ha. of vineyards around our house….Oaks, acacias, hawthorn bushes, wild roses, wild prunes and oaks are part of the local flora, which is partially spontaneous and carefully protected as the habitat of animals and insects interact symbiotically with the vineyards…The properties of the soil and its exposure make the area ideally fit for viticulture, encouraging us to start a new vineyard and focusing on high quality production.”
Upptäck något nytt, utforska Maria Bortollis viner – och läs deras passionerade beskrivning av varje vin och vilken mat de tycker matchar och som de själva lagar och äter.
Maria Bortolotti finns i Lagershopen.