Samma initiativtagare som låg bakom Alsaceönskningen Jean Claude Gueth. Benny skriver “Monte Bernardi är en högklassig Chiantiproducent med biodynamisk inriktning som har fått höga betyg av bl.a. Decanter och Jancis Robinon. Jag har bara provat deras Chianti Classico Riserva som efter 4 års lagring utvecklats till en av de bästa Chiantis jag druckit”.
Vi tog rygg på Benny och besökte Monte Bernardi i sommras. Jacy Farell som sköter det administrativa tog emot och bjöd på viner av högkvalitet. Deras Chianti Classico Riservor delar mycket med Caparsas Caparsinoviner. Kanske inte så konstigt då de göras på liknande sätt och det inte skiljer många kilometer mellan Radda och Panzano.
Det som ändå skiljer är att Monte Bernardi även har ett par viner på “icke-Sangiovese” blend med Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc. Testa gärna dessa, de heter Tzingana. Varför då, ja även om det inte är traditionen så blir det viner värda att upplevas.
flaskor bokade Läs mer