Valldolina Spanien Massif Garraf

Cava från perfekta förhållanden, för alla tillfällen, gjord ekologiskt med lågt skördeuttag och enligt traditionella metoder. Valldolina är en önskning som blev till vår egen tradition. Ursprungligen upptäckt av vår initiativtagare på ett vinbarsbesök i Köpenhamn.

Valldolina drivs av Anna och Raimon, vars pappa hittade platsen strax utanför Barcelona där förutsättningar för vinodling är perfekta. Raimon ärvde vingården och ställde om till ekologiskt och biodynamiskt i slutet av 90-talet. Den lilla vingården ligger så vackert i hjärtat av Garraf Natural Park, i byn Olesa de Bonesvalls. De äldsta vinstockarna i Valldolina planterades av Raimons far under 1980-talet. Förutom favoriter som VallDolinas glada Merlot, finns det också mer ovanliga druvor, bland annat Marselan som gjorts till bläcksvart “Nuet” eller ny naturlig “Uvala“. Marselan är, kan man säga, ett barn till Grenache och Cabernet sauvignon 🍇

Om Raimon på Valldolina får lägga ut orden låter det så här:

We only work with grapes picked from our own estate, situated between 240m and 360m above sea level, bordering the Natural Park of the Massif of Garraf. Our vineyards grow on hills with calcareous-clay soil and produce, on average, some 3500l/h, that results in a highly concentrated Cava. Our traditional winemaking techniques have endured. Manual riddling to decant the lees and manual disgorgement form part of our process.

0%

flaskor bokade Läs mer


Lagershopen

Mousserande vitt, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, 0gram/liter, 36 months on the lees, Ej tillgänglig

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: June 2022

Valldolina

Address:

Celler-masia Can Tutusaus
Plaça de la Creu, 1
08795 Olesa de Bonesvalls BCN España

Phone: +34 93 898 41 81

E-mail: r.badell@valldolina.com

TitleCategoryDescriptionLink