Valldolina Spanien Massif Garraf

Cava från perfekta förhållande, för alla tillfällen, gjord ekologiskt med lågt uttage och enligt traditinella metoder. Valldolina är en önskning värd att utforska. Ursprungligen upptäckt av vår initiatigtagare på ett vinbarsbesök i Köpenhamn.

3 Cava – alla ekologiska – 2 av dem helt torra med dosage på 1,3g/l den tredje 8g/l – lagrade 24.36 eller 48 månader på jästfällningen.

Nu på Fanwine!

Om Raimon på Valldolina får lägga ut orden låter det så här:

We only work with grapes picked from our own estate, situated between 240m and 360m above sea level, bordering the Natural Park of the Massif of Garraf. Our vineyards grow on hills with calcareous-clay soil and produce, on average, some 3500l/h, that results in a highly concentrated Cava. Our traditional winemaking techniques have endured. Manual riddling to decant the lees and manual disgorgement form part of our process.

Valldolina i Lagershopen

Det roliga med Fanwine är att upptäcka nya viner, nya platser och framförallt nya människor.

Valldolina drivs av Raimon Badell vars pappa hittade platsen strax utanför Barcelona där förutsättningar för vinondling är perfekta. Raimon ärvde kallet och ställde om till ekologiskt och biodynamiskt i slutet av 90-talet.

3 Cavor – 2 av dom helt torra och en med 8gram/l dosage.


Lagershopen

Mousserande vitt, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, 0gram/liter, Ej tillgänglig
Mousserande vitt, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, 0gram/liter, 36 months on the lees, -1 flaskor i Lager
Mètode ancestral, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, Ej tillgänglig
Mousserande vitt, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, 8gram/liter, 48 months on the lees, 10 flaskor i Lager

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: datum ej satt

Valldolina

Address:

Celler-masia Can Tutusaus
Plaça de la Creu, 1
08795 Olesa de Bonesvalls BCN España

Phone: +34 93 898 41 81

E-mail: r.badell@valldolina.com

TitleCategoryDescriptionLink