Vinařství Petr Kočařík Tjeckien Moravia

Vår innitiativtagare lägger ut orden:

Kocarik är en av grundarna till Autentiste, den tjeckiska och slovakiska naturvinsorganisationen där de mer bekanta Milan Nestarec och Strekov 1075 också ingår. Jag har druckit två av Kocariks viner – Pinot Noir Novosady och Hibernal – som båda imponerat på mig.

Särskilt Pinoten var fantastiskt god i en fruktdriven men balanserad stil som påminde mig om de bästa Nya Zeeländska Pinoterna. Hibernal är en inhemsk tjeckisk Rieslingsläkting som i Kocariks händer blir ett kraftfullt vitt i Bordeauxstil. Han gör även en rad andra viner som vore intressanta att prova.

Nu i Lagershopen!

Kocarik är en av grundarna till Autentiste, den tjeckiska och slovakiska naturvinsorganisationen där de mer bekanta Milan Nestarec och Strekov 1075 också ingår. Jag har druckit två av Kocariks viner – Pinot Noir Novosady och Hibernal – som båda imponerat på mig. Särskilt Pinoten var fantastiskt god i en fruktdriven men balanserad stil som påminde mig om de bästa Nya Zeeländska Pinoterna. Hibernal är en inhemsk tjeckisk Rieslingsläkting som i Kocariks händer blir ett kraftfullt vitt i Bordeauxstil. Han gör även en rad andra viner som vore intressanta att prova.


Lagershopen

Vitt, Silvaner,Riesling, Welschriesling and Veltliner, Ej tillgänglig
Rött, Cabernet Sauvignon, Blue Portugal, 13%, Ej tillgänglig
Vitt, Tramin, 14%, Ej tillgänglig
Vitt, Solaris, 14,5%, Ej tillgänglig
Rött, 100% Pinot Noir, 13,8%, Ej tillgänglig
Vitt, 100% Pinot Gris, 14,5%, Ej tillgänglig
Vitt, 100% Chardonnay, 13,5%, Ej tillgänglig
Rött, 100% Pinot Noir, 13,9%, 5 flaskor i Lager

Förbokningsbara viner, uppskattad leverans: 2020-10-21

Vinařství Petr Kočařík

Address:

ZAHRADNÍ 345, 696 15 ČEJKOVICE