Vi välkomnar vårt första tyska projekt med orden från vår projektpionjär Lars.
“Kreuzberg odlar totalt 8,7 hektar. Metoderna är ekologiska utan certifiering: inga kemikalier utom koppar och svavel, men täckgrödor och naturlig gödning med halm och djurspillning. Skördeuttaget för GG ligger runt 30 hl/ha. De senaste åren har han börjat skörda tidigare för att betona vinernas fräschör. Musten jäser på traditionellt bourgogne-vis i öppna träkar med varsam extraktion. Vinet får mogna under 18 månader i mediumrostade barriques, varav högst en tredjedel är nya. Sammantaget bör dessa metoder ge ljusa och elegant fruktiga viner med frisk syra och bra transparens för terroir, relativt diskreta fattoner sam en balanserad alkohol runt 13-13,5%.”
Vi har även tagit med 2 viner ur deras Lifestyle kollektion vilket är viner gjorda på samma sätt, men av druvor köpta från andra odlare runt Ahr. Kreuzberg själva lyfter fram prisvärdheten i dessa.
Flaskor finns i Lagershopen från 27e april